Dzisiaj, 25 maja 2017 r., w Sejmie odbywa się pierwsze czytanie projektu ustawy Prawo wodne, dokumentu o strategicznym znaczeniu tak dla rozwoju gospodarki wodociągowo-kanalizacyjnej, jak i dla całego kraju. Reprezentacja IGWP, jej Prezes - Dorota Jakuta oraz mecenas Izby, Paweł Sikorski są obecni w Sejmie i przysłuchują się czytaniu projektu.

Izba Gospodarcza „Wodociągi Polskie”, jedyna ogólnopolska organizacja samorządu gospodarczego w branży wodno-kanalizacyjnej, z uwagą śledzi losy projektu ustawy Prawo wodne.
Od początku prac nad projektem ustawy zabiegaliśmy o to, by Ministerstwo Środowiska wsłuchało się w głos branży wodociągowo-kanalizacyjnej i wielokrotnie zabieraliśmy w tej kwestii stanowisko.
W tej chwili czekamy na ostateczny kształt projektu ustawy Prawo wodne, by móc przedstawić stanowisko branży wod-kan.

Dorota Jakuta                                                                                       dr Tadeusz Rzepecki

Prezes IGWP                                                                                       Przewodniczący Rady IGWP

• Przygotowanie wniosku o skrócenie czasu obowiązywania taryf: Poznań, Kraków, Wrocław, Bydgoszcz, Warszawa +

Przygotowanie wniosku o skrócenie czasu obowiązywania taryf: Poznań, Kraków, Wrocław, Bydgoszcz, Warszawa Termin i miejsce organizacji: 15 listopada - Poznań centrum (zgłoszenia do Czytaj więcej